Pizza från vedeldad stenugn

Succé!

Under vår första sommarsäsong, 2016, testade vi att kvällstid erbjuda pizzor från en vedeldad stenugn i vår trädgård. Det smakmässiga resultatet och responsen kan endast beskrivas som en fullständig succé.

 

Tyvärr var vi inte tillräckligt förberedda på det genomslag kvällsatsningen fick vare sig bemannings- eller utrustningsmässigt. Nu har vi lärt oss,  gjort hemläxan och till sommaren 2017 har vi utökat vårt utekök, ändrat upplägget något och är nu laddade inför att få låta er njuta av våra goda pizzor. Välkomna!


Vi serverar gourmétpizzor med lokala och exklusiva råvaror så som svensk oxfilé och svensk lufttorkad skinka, egenplockade kantareller, handskalade räkor, blåmusslor och limeaioli, husets pesto, cheddar och mozarella mm.

 

Från Facebook 23 juli 2016:

"Sitt på terassen för ljuvlig utsikt över Siljan. Beställ sedan Bondens pizza och ett glas rött. Fina råvaror och gott vin. Förutom att både pizza och vin smakar gudagott så är personalen verkligen super".

 

Från Facebook 29 juli 2016:

"Super goda pizzor som verkligen är något utöver det vanliga! Trevlig personal och en oslagbar miljö. Rekommenderas varmt!"

 


Vi ♥ Pizza

Bortsett från att vara självutnämnda pizzakonnässörer efter alla pizzor vi själva avnjutit eller förfärats över genom åren så finns en historia att berätta om släktens pizzakunnande.

 

Deniz pappa Atakan öppnande för snart 40 år sedan (1978) restaurang Bosporen i Leksand tillsammans med sina bröder och var pionjär med att lära Leksingarna och stora delar av dalarna äta pizza. Kusin Håkan gör vad vi tycker är Sveriges bästa pizzadeg och pizzasås på familjens recept sedan 70-talet (pizzatogo.se) och i nära samarbete tar vi fram de degar som bakas ut till krispiga bottnar för just våra pizzor. I kretsen kring vår pizzasatsning finns ett samlat yrkeskunnande på över 100 års erfarenhet, kom och upplev skillnaden ni med!